Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μέσω του email info@hellenicregionrad.gr

Στόχοι του Συστήματος RAD

Στόχοι του Συστήματος RAD

 

Πρωταρχικός στόχος του συστήματος της Ακαδημίας είναι η γνωριμία του παιδιού με τον μαγευτικό κόσμο του χορού επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την άρτια διάπλαση του σώματος του. Η Ακαδημία πιστεύει ότι η επαγγελματική εκπαίδευση των παιδιών στο κλασικό μπαλέτο είναι ζωτικής σημασίας. Τα προγράμματα της Ακαδημίας έχουν δημιουργηθεί με πολύ προσοχή ώστε να επιτρέπουν στα παιδιά να προοδεύουν στην εκπαίδευσή τους σε σχεδιασμένα στάδια, ζητώντας από τα σώματα των μικρών παιδιών μόνο αυτά που μπορούν να καταφέρουν.

 

Η κεντρική ιδέα της μεθόδου είναι, ότι η ανάπτυξη των τεχνικών γνώσεων και της σωματικής δύναμης βοηθά τον μαθητή να προσαρμοστεί πιο εύκολα στο πιο δύσκολο λεξιλόγιο και την τεχνική που θα χρειαστεί αργότερα. Το στοιχείο αυτό του σχεδιασμού των προγραμμάτων – ώστε να προστατεύεται το νεαρό κορμί – είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς κατά το νεανικό και εφηβικό στάδιο το παιδικό κορμί είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε τραυματισμούς και διαφόρων ειδών σωματικές κακώσεις, στις περιπτώσεις που δεν δίδεται η απαραίτητη προσοχή.

 

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας επιτυγχάνει ακριβώς αυτόν τον στόχο μέσα από τον εξαιρετικό σχεδιασμό των προγραμμάτων της. Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι διπλωματούχοι καθηγητές έχουν απαραίτητα εξεταστεί και στην ανατομία, μάθημα απαραίτητο προκείμενου να ολοκληρώσουν τον κύκλο σπουδών τους.