Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μέσω του email info@hellenicregionrad.gr

Γνωρίστε τον Μαγευτικό Κόσμο του Μπαλέτου

Σύγχρονο και άρτια καταρτισμένο για κάθε ηλικία και επίπεδο εκπαιδευτικό σύστημα της Βασιλικής Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (RAD)

 

Από την ίδρυσή της το 1920 η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου είχε σαν σκοπό  την δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που να εξελίσσεται ανά ηλικία και επίπεδο δυσκολίας από 21/2 ετών και άνω, έχοντας σαν στόχο την φυσικότητα στον μελλοντικό χορευτή καθώς και μία άψογη τεχνική χορού με σεβασμό στο σώμα. 

 

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συστήματος είναι η καθαρή και σαφής τεχνική, η καθαρότητα των γραμμών του σώματος χωρίς υπερβολές και επιτήδευση, η εστίαση στην χαρά του χορού και η ανάπτυξη της εκφραστικότητας και της μουσικότητας των μαθητών και νέων χορευτών. 

 

H μέθοδος διδασκαλίας της Royal Academy of Dance (R.A.D.) διδάσκεται σε 80 χώρες στον κόσμο, και στην Ελλάδα,  ενώ περίπου 7.500 καθηγήτριες είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο καθηγητών της. 

 

Ο Ελληνικός Σύλλογος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός.  Ιδρύθηκε το 1995 και έχει ως εγγεγραμμένα μέλη του καθηγήτριες και καθηγητές χορού του συστήματος RAD. 

 

Αποσκοπεί στην προώθηση της τέχνης του χορού στη χώρα μας, καθώς και στην επικοινωνία και ενημέρωση καθηγητών και μαθητών όλων των εκπαιδευτικών συστημάτων χορού μέσω σεμιναρίων. Επίσης αποσκοπεί στην παροχή ίσων ευκαιριών σε νέα παιδιά και εφήβους, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους δίνοντάς τους την ευκαιρία να χορέψουν στην Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών (Greek Junior & Youth Ballet) η οποία πραγματοποιεί παραστάσεις κάθε χρόνο.