Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μέσω του email info@hellenicregionrad.gr

Απάντηση σε ανακοίνωση του ΣΙΣΧΕ για τις εξετάσεις Μπαλέτου των αλλοδαπών οργανισμών. Διευκρίνιση σχετικά με τις εργασίες της Royal Academy of Dance.

Αγαπητό Προεδρείο,

 

Με χαρά κι ενδιαφέρον διαβάσαμε το ενημερωτικό σημείωμα που στείλατε στους γονείς μαθητών χορού σχετικά με τις εξετάσεις Μπαλέτου των συστημάτων R.A.D., Vaganova, I.S.T.D.

 

Είναι γεγονός ότι τα Certificates (βεβαιώσεις) που λαμβάνουν τα παιδιά είναι πιστοποιήσεις επιπέδου της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής της εξέτασης, όπως το αναφέρετε.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου της R.A.D. θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η R.A.D. είναι ένας διεθνής οργανισμός που δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη, την Αυστραλία, σε μεγάλο μέρος της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής. Έχει δημιουργήσει ένα άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα με ξεκάθαρους στόχους μάθησης, το οποίο καθορίζεται από την ηλικία  των μαθητών. Απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε μελλοντικούς επαγγελματίες. Στόχος είναι η ασφαλής και σωστή εκπαίδευση των μελλοντικών χορευτών και δασκάλων Μπαλέτου, αλλά εξίσου και των ερασιτεχνών, που ενασχολούμενοι με το μπαλέτο, μορφώνονται ασφαλώς κινησιολογικά αλλά και καλλιτεχνικά προσθέτοντας στις ικανότητές τους  αρμονική κίνηση, σωστή στάση, αυτοπεποίθηση και  αγάπη για την τέχνη του Χορού .

 

Εκτός όλων αυτών όμως, συμμετέχοντας στις εξετάσεις της R.A.D., κερδίζουν credits (σε ελεύθερη μετάφραση: μόρια) με τα οποία αφενός ανεβάζουν την “αξία” του βιογραφικού τους και αφετέρου έχουν αυξημένες μονάδες εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που χρησιμοποιούν το σύστημα U.C.A.S.

 

Τα certificates που λαμβάνουν τα παιδιά-ερασιτέχνες είναι απολύτως διακριτά από  τα teaching Certificates, Diplomas, ή Degrees που λαμβάνουν οι επαγγελματίες.  Τα τελευταία  δεν αναγνωρίζονται από  τον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, εκτός αν η σπουδή για αυτά έχει ολοκληρωτικά γίνει με σύγχρονη παραμονή στο εξωτερικό. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι ο ιδιωτικός τομέας επιθυμεί την  ταυτόχρονη κατοχή ενός τέτοιου διπλώματος  με το επίσημο Δίπλωμα των επαγγελματικών σχολών χορού.

 

Η R.A.D.  στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το Βρετανικό Συμβούλιο, το οποίο εκδίδει  προσωπικές αποδείξεις  για τον κάθε υποψήφιο χωριστά εφόσον αυτό ζητηθεί. (Σε περίπτωση μη ζήτησης εκδίδεται μία απόδειξη με το συνολικό ποσό εξέταστρων).

 

Σας ευχαριστούμε και παρακαλούμε προωθείστε το στα μέλη σας για την πληρέστερη ενημέρωσή τους.

 

Με εκτίμηση

Νινέττα Τρυφωνοπούλου

Ελληνικός Σύλλογος R.A.D.

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στις Δραστηριότητες/ Νέα του Συλλόγου