Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μέσω του email info@hellenicregionrad.gr

Ιστορικό/ Στόχοι Ομάδας Νέων Ελλήνων Χορευτών

 

 

 

Ιστορικό/ Στόχοι Ομάδας Νέων Ελλήνων Χορευτών

 

Η Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου ιδρύθηκε το 1998 με σκοπό να δώσει μια ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες των ανώτερων τάξεων χορού, από όλη την Ελλάδα, να αναδείξουν το ταλέντο τους και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο, άλλοτε και με σύμπραξη επαγγελματιών χορευτών. Για να δοθεί παρόμοια ευκαιρία και στα μικρότερα παιδιά συστάθηκε το 2001 η «μικρή» ομάδα Junior Youth Ballet για νεότερους χορευτές και χορεύτριες, η οποία λειτουργεί παράλληλα με την μεγάλη ομάδα, με χορογραφίες κατάλληλες για την ηλικία και τις δυνατότητες των παιδιών.

 

Η συγκρότηση των Ομάδων Junior & Youth Ballet γίνεται με επιμέλεια και ευθύνη Επιτροπής από σπουδαίους ξένους και Έλληνες καθηγητές και χορογράφους σε ανοιχτές ακροάσεις (auditions), και η σύνθεσή τους εξαρτάται από τις ανάγκες του εκάστοτε ρεπερτορίου. Η όλη δραστηριότητα προγραμματίζεται και ασκείται με διοικητική και οικονομική ευθύνη του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού, ως εκ τούτου είναι μια καθαρά συλλογική προσπάθεια κι όχι προϊόν ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Από το Μάιο του 1999 έως σήμερα, στις ετήσιες παραστάσεις έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 450 μαθητές από όλη την Ελλάδα και οι ομάδες έχουν ενισχυθεί σημαντικά υλικά και ηθικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Βρετανικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της R.A.D. στο Λονδίνο.

 

Η κυρία Lynn Wallis – πρώην υποδιευθύντρια του Royal Ballet και πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Royal Academy of Dance – είναι Επίτιμη Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού από το 1995, και παίζει καθοριστικό ρόλο στην γενική πορεία και εξέλιξη των Ομάδων Junior & Youth Ballet με την εγκάρδια συνεργασία και την αμέριστη προσφορά της μέχρι σήμερα.

 

Η Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (Greek Junior & Youth Ballet) συνεχίζει να προσφέρει ευκαιρίες στα όνειρα των νέων χορευτών στη χώρα μας με την αδιάκοπη πορεία της τα τελευταία χρόνια. Μερικές μόνον από τις παραστάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι: Esmeralda, Buffa Overture, Feeling of Love (1999), Coppelia (2000), Giselle (2002), La Sylphide (2003), Napoli (2004), Nutcracker (2005), Peter and the Wolf (2006 & 2007), Graduation Ball (2007), Oliver Twist (2008-2009), Shapes, Rhythms & Movements (2009), Sleeping Beauty (2012), Opus 8 (2014), Η Κακοφυλαγμένη κόρη “La fille mal gardée” (2016)  και άλλες παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε θέατρα όπως: Κνωσός, Ολύμπια Εθνική Λυρική Σκηνή, Κολλέγιο Αθηνών, Κέντρο Τεχνών ACS Χαλανδρίου. Για την Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών μέχρι σήμερα έχουν χορογραφήσει εξαίρετα ονόματα του χώρου, μεταξύ άλλων οι : Lynn Wallis, Valerie Aitken, Άννα Πέτροβα, Ιρίνα Κολιουμπάκινα-Ακριώτη, Κατερίνα Κασσιούμη, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Daniel Lommel, Renato Zanella, Δήμητρα Κουρεμέτη.

 

Κύριο μέλημα του Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού είναι να συνεργάζεται με δασκάλους και χορογράφους που διακρίνονται για τις γνώσεις και το κύρος τους στο χώρο, αλλά και για το σωστό και παιδαγωγικό τρόπο που προσεγγίζουν τους μαθητές κατά τη διάρκεια των προβών μέχρι την πραγματοποίηση της παράστασης.