Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μέσω του email info@hellenicregionrad.gr

Βασιλική Ακαδημία Χορού

Ιστορικό Βασιλικής Ακαδημίας Χορού

 

Η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (Royal Academy of Dance) ιδρύθηκε το 1920 όταν ο Phillip Richardson, εκδότης των Dancing Times, συγκέντρωσε πέντε σπουδαίους καλλιτέχνες/χορευτές, που ο κάθε ένας εκπροσωπούσε μία διαφορετική εθνική «Σχολή» μπαλέτου.

 

Ο σκοπός ήταν η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θα βελτίωνε και θα διατηρούσε σε υψηλό επίπεδο τη διδασκαλία του κλασικού μπαλέτου. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μεθόδου είναι η εστίαση στην καθαρή και σαφή τεχνική, η καθαρότητα των γραμμών του σώματος χωρίς υπερβολές και επιτήδευση. Η μέθοδος RAD αποτελεί τη σωστή διαδικασία προκειμένου να επιτευχθεί μία άψογη τεχνική και φυσικότητα στο μελλοντικό χορευτή.

 

Οι καλλιτέχνες ήταν:

  • Adeline Genee / Δανέζικη Σχολή Auguste Bournonville
  • Tamara Karsavina / Ρωσική σχολή Vaganova
  • Edouard Espinosa / Γαλλική σχολή
  • Lucia Cormani / Ιταλική σχολή
  • Phyllis Bedells / Αγγλική σχολή

 

Έτσι οργανώθηκε και γράφτηκε για πρώτη φορά, μια διδακτέα ύλη χωρισμένη σε τάξεις ανάλογα με την ηλικία των μαθητών, η οποία δεν αφορούσε μόνο στους πιθανούς επαγγελματίες αλλά σε ΚΑΘΕ παιδί που ήθελε να μάθει χορό με καλή αισθητική και κυρίως, ασφάλεια!

 

H μέθοδος διδασκαλίας της Royal Academy of Dance (R.A.D.) διδάσκεται σε 79 χώρες στον κόσμο ενώ περίπου 7.500 καθηγήτριες είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο καθηγητών της.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού (RAD).