Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μέσω του email info@hellenicregionrad.gr

Σεμινάρια Διακοπών

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Φίλοι του Συλλόγου,

 

Ελπίζουμε να είστε καλά και να μην ταλαιπωρηθήκατε με τις ιώσεις του Δεκεμβρίου! Όπως σας είχαμε ενημερώσει στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας κατά τη διάρκεια των διακοπών θα πραγματοποιηθούν τα εξής σεμινάρια:

 

1. ΤΡΙΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Σεμινάριο για Νέες δασκάλες και CBTS: Σεμινάριο Μουσικής για τη διδασκαλία του κλασικού μπαλέτου

Εισηγητής: Χρήστος Ξενάκης

Ώρα: 17:00-20:00

Τόπος: Σχολή Danceway, Κρουσόβου 4, 11528, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής: 30€/μέλη, 40€/μη μέλη

Τρόπος παρακολούθησης: Δια ζώσης και, για τους συναδέλφους εκτός Αθήνας μέσω Zoom.

 

Τι θα μάθω: Θα εξοικειωθώ με την επιλογή κατάλληλης μουσικής για τις ασκήσεις του χορού διότι Θα γίνει παρουσίαση, περιγραφή και ανάλυση όλων των ρυθμών που χρησιμοποιούνται στις ασκήσεις των μαθημάτων και θα δοθούν παραδείγματα από ρυθμούς που χρησιμοποιούνται σε ασκήσεις του syllabus της RAD. Θα διδαχθώ το μέτρημά τους, και τις οικογένειες των βημάτων που ταιριάζουν με τον κάθε ρυθμό. (οι δασκάλες θα μπορέσουν με τη βοήθεια της ζωντανής συνοδείας να μετρήσουν και να χορογραφήσουν αυτούς τους ρυθμούς, και έτσι να τους κατανοήσουν στην πράξη. Μετά την παρακολούθηση θα δοθεί έντυπο υλικό).

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 3 CPD CREDITS/TIME VALUED

 

Δηλώσεις συμμετοχής ως 2 Ιανουαρίου: Στέλνετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας και αν θα παρευρεθείτε δια ζώσης ή προτιμάτε zoom καθώς και το καταθετήριο με αιτιολογία: επώνυμο-σεμινάριο 3/1. Το link για το zoom θα σας σταλεί το πρωί της 3ης Ιανουαρίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Δικαιούχος ELLINIKOS SYLLOGOS VASILIKIS AKADIMIAS , IBAN GR2601101180000011829602496) ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: ΤΥΧΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΕΣΑΣ

 

2. ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Σεμινάριο για πιο έμπειρες δασκάλες αλλά και εκείνες που αγαπούν να χορογραφούν!: «Ακούγοντας και κατανοώντας τη μουσική»

Εισηγητής: Χρήστος Ξενάκης

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα είναι δυνατή η ακρόαση των διαφορετικών μελωδικών και ρυθμικών γραμμών κάθε οργάνου και των συνδυασμών τους. Η κάθε δασκάλα θα μπορεί να επιλέξει τη μελωδική ή τη ρυθμική γραμμή, το όργανο ή τον συνδυασμό οργάνων που θεωρεί πιο ενδιαφέροντα και να πειραματιστεί είτε για τη δημιουργία μιας άσκησης είτε για μια χορογραφία. Θα δοθούν παραδείγματα από την ύλη της Ακαδημίας και θα δοθεί ηχητικό υλικό.

Ώρα: 17:00-20:00

Τόπος: Σχολή Danceway, Κρουσόβου 4, 11528, Αθήνα

Κόστος συμμετοχής: 36€/μέλη, 45€ /μη μέλη

Τρόπος παρακολούθησης: Δια ζώσης και, για τους συναδέλφους εκτός Αθήνας μέσω Zoom.

 

Τι θα μάθω: Να παρατηρώ τις ξεχωριστές μελωδικές και ρυθμικές γραμμές των μουσικών κομματιών πράγμα που θα με βοηθήσει τόσο όταν διδάσκω μία άσκηση είτε μετρώντας τους χρόνους είτε τραγουδώντας τα βήματα (διότι όπως έχει αποδειχθεί από σημαντικές έρευνες κάποιοι άνθρωποι ταυτίζονται με τον ρυθμό ενώ κάποιοι με τη μελωδία!). Επίσης, θα μου γίνει πιο καθαρός ο τρόπος που μπορώ να χορογραφήσω ένα μουσικό κομμάτι σύμφωνα με την μουσική δομή του.

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 3 CPD CREDITS/TIME VALUED

 

Δηλώσεις συμμετοχής ως 2 Ιανουαρίου: Στέλνετε e-mail με το ονοματεπώνυμό σας και αν θα παρευρεθείτε δια ζώσης ή προτιμάτε zoom καθώς και το καταθετήριο με αιτιολογία: επώνυμο-σεμινάριο 4/1. Το link για το zoom θα σας σταλεί το πρωί της 3ης Ιανουαρίου.

(Δικαιούχος ELLINIKOS SYLLOGOS VASILIKIS AKADIMIAS , IBAN GR2601101180000011829602496) ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: ΤΥΧΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΕΣΑΣ

 

Το σεμινάριο που είχαμε προγραμματίσει στις 5 Ιανουαρίου με τον κ. Alain Astie αναβάλλεται.

 

Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά και έως τότε σας ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία και μια νέα χρονιά με προσωπικές και επαγγελματικές επιτυχίες!

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στις Δραστηριότητες/ Νέα του Συλλόγου