Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μέσω του email info@hellenicregionrad.gr

Δραστηριότητες Συλλόγου – Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Φίλοι του Συλλόγου,

 

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών! Οι περισσότεροι από μας ετοιμαζόμαστε για τα ανοιχτά μας μαθήματα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και ψάχνουμε να βρούμε τα κατάλληλα δωράκια που θα προσφέρουμε στους μαθητές μας και στους συνεργάτες μας για τις γιορτές.  

 

Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογός μας διοργανώνει δραστηριότητες την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Σχολή Danceway, Κρουσόβου και Ορμηνίου 4, 11528 στην Αθήνα. Συγκεκριμένα:

Bazzar

Ο Σύλλογός μας έχει επιλέξει κάποια όμορφα ιδιαίτερα δωράκια τα οποία θα μπορέσετε να προμηθευτείτε στο Bazaar του Συλλόγου μας που θα γίνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου και ώρα 16.00 – 20.00 στην Σχολή Danceway, Κρουσόβου και Ορμηνίου 4, 11528 στην Αθήνα. 

 

…και συγκεκριμένα:

 

 • Mε το εγκεκριμένο από την Ακαδημία λογότυπο μας:
  • Υφασμάτινες τσάντες
  • Τετράδια
  • Μολύβια
  • Μπλουζάκια
 • Κολλιέ και σκουλαρίκια με μοτίφ μπαλαρίνα
 • Χριστουγεννιάτικα στολίδια-μπαλαρίνες και χειροποίητα γλυκά!

 

Σεμινάριο χορού για εφήβους

Επίσης, για να χαρούν οι μικροί μαθητές που θα έρθουν στο Bazaar ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο χορού για εφήβους από 11 ετών και άνω, πάνω στην τεχνική DDMIX.

 

Το DDMIX είναι ένα μάθημα χορού που γυμνάζει όλο το σώμα με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο. Το δημιούργησε η πρώην πρώτη χορεύτρια του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Darcey Bussell. Στόχος η εκμάθηση χορογραφιών διαφόρων στυλ, με καταπληκτικές και ξεσηκωτικές μουσικές! Χορέψτε, γυμναστείτε και διασκεδάστε στο μάθημα του DDMIX!

 

Το σεμινάριο των παιδιών θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το Bazaar την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στην Σχολή Danceway, Κρουσόβου και Ορμινίου 4 στην Αθήνα.

Ώρα: 16:00 – 17:00

Κόστος Συμμετοχής: 10€. Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή

Διαθέσιμες Θέσεις: 20

Εισηγήτρια: Μαρία Σωμαράκη

Δήλωση Συμμετοχής: Με e-mail στο info@hellenicregionrad.gr έως τις 30 Νοεμβρίου.

 

Σεμινάριο για καθηγητές χορού

Την ίδια μέρα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου παράλληλα με το Bazaar θα πραγματοποιηθεί και σεμινάριο για καθηγητές χορού την  με τίτλο: «Συνδέοντας το μπαλέτο με τον Σύγχρονο Χορό». Πρακτική εφαρμογή των αρχών του σύγχρονου χορού στα μαθήματά μας ανά επίπεδο/ ηλικία των μαθητών. (Θα δοθεί ασκησιολόγιο)

 

Στόχος του σεμιναρίου είναι πώς ο σύγχρονος χορός και οι βασικές αρχές του μπορούν να ενισχύσουν  την εκπαίδευση ενός μαθητή/ χορευτή κλασικού μπαλέτου. Χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιαστικές οδηγίες ως εργαλείο δημιουργούμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο ανακαλύπτουμε τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος, διευρύνοντας τους χορευτικούς μας ορίζοντες.

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου εξερευνούμε  και αποκωδικοποιούμε τις έννοιες του σύγχρονου χορού με στόχο τη χρήση τους στο μάθημα του κλασικού μπαλέτου. Έμφαση δίνεται στην ευθυγράμμιση, στη χρήση του βάρους και στη ροή της κίνησης.

 

Το σεμινάριο αποτελείται από τρία μέρη/ επίπεδα:

  • 1ο επίπεδο – Για παιδιά 7-9 ετών:
   • Ευθυγράμμιση
   • Απομόνωση
   • Χρήση επιπέδων
   • Χώρος
  • 2ο επίπεδο – Για παιδιά 10-12 ετών:
   • Οδηγημένη κίνηση
   • Βάρος
   • Άξονες
  • 3ο επίπεδο – Για παιδιά 13-15 ετών:
   • Χρήση αναπνοής
   • Αιώρηση
   • Opposition- αντίθετες δυνάμεις

 

Ώρα: 17:15 – 20:15

Κόστος Συμμετοχής: 30€. Περισσότερες πληροφορίες για την πληρωμή

Εισηγήτρια: Έλενα Κοντογόνη

CPD Credits: 3 time-valued

Τόπος διεξαγωγής: Σχολή Danceway ή/και μέσω zoom για  συναδέλφους εκτός Αθήνας

 

Μπορείτε να στείλετε την συμμετοχή σας έως τις 30 Νοεμβρίου.

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Πληρωμές Σεμιναρίων 

Μπορείτε να κάνετε κατάθεση στο λογαριασμό του Συλλόγου στην Εθνική Τράπεζα (Δικαιούχος ELLINIKOS SYLLOGOS VASILIKIS AKADIMIAS, IBAN GR2601101180000011829602496) Αιτιολογία: το επίθετο σας/σεμινάριο 4/12.                                

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

Εάν υπάρχουν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν εσάς! οπότε αν π.χ. τα έξοδα είναι 2 ευρώ θα πρέπει να καταθέσετε 32€ αντί 30€.

 

Έλενα Κοντογόνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε χορό στη σχολή χορού Μ. Σοφού. Αποφοίτησε από την Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Νίκης Κονταξάκη. Κέρδισε πλήρη υποτροφία για την σχολή χορού Jacob’s Pillow στην Μασσαχουσέτη των Η.Π.Α για το contemporary dance program.Συνέχισε την εκπαίδευση της στη Νέα Υόρκη πάνω στο musical theatre στο Steps on Broadway και στο HB actor’s studio. Παράλληλα παρακολούθησε το continuing studies program του New York University στον τομέα του Arts Administration in Dance. Έχει εκπαιδευτεί πάνω στην μέθοδο Power Pilates και είναι κάτοχος Masters of Arts in Contemporary Dance απο το London Contemporary Dance School της Αγγλίας. Αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας Αέναον Χοροθέατρον του Daniel Lommel. Έχει επίσης χορέψει έργα του Merce Cunningham στο Barbican Gallery του Λονδίνου με dance curator την Jeannie Steele.Έχει συμμετάσχει ως χορεύτρια σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Φεστιβάλ Αθηνών και του Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων και έχει συνεργαστεί με διάφορους χορογράφους στο εξωτερικό όπως Noοne Svlahom , Jorge Crecis , Eleesha Drennan, Paolo Mangiola. Πρόσφατα επιτέλεσε μέλος της επιτροπής πτυχιακών εξετάσεων χορού του ΥΠ.ΠΟ.

 

Συνάδελφοι/ Φίλοι του Συλλόγου, θα χαρούμε πάρα πολύ να σας δούμε από κοντά και να ανταλλάξουμε γιορτινές ευχές σε μια μέρα αποκλειστικά αφιερωμένη σε εσάς και τους μαθητές σας.

 

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

Επιστροφή στις Δραστηριότητες/ Νέα του Συλλόγου