Καλώς ήρθατε στην Ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο μέσω του email info@hellenicregionrad.gr

Βιογραφικό Χριστιάνας Στεφάνου (Χορογράφου Παράστασης «Σταχτοπούτα»)

Χριστιάνα Στεφάνου 

Director, Χορογράφος, Χορεύτρια

 

Είναι πτυχιούχος της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας του Μονάχου και σολίστ του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας στο Μόναχο, όπου, μεταξύ άλλων, ερμήνευσε ρόλους σημαντικών χορογράφων στα μπαλέτα Ζιζέλ [Giselle] (Ράιτ/Αντάμ), Η κυρία με τις καμέλιες [Lady of the camellias] (Νοϊμάγιερ/Σοπέν) και Ο Καρυοθραύστης (Νοϊμάγιερ/Τσαϊκόφσκι), Συμφωνία σε Ντο [Symphony in C] (Μπαλανσίν/Μπιζέ) κ.ά.

 

Συμμετείχε σε περιοδείες του μπαλέτου αυτού σε Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα, Ουκρανία, Ελβετία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία κ.α.

 

Συνεργάστηκε με κορυφαίους καθηγητές χορού, όπως οι Όλγκα Λεπετσίνσκαγια, Μαριούς Λιέπα, Αλεξάντρε Προκόφιεφ, Βαλντίνα Σαβίνα κ.ά. Συνεργάστηκε με κορυφαίους χορογράφους, όπως οι: Τζον Νοϊμάγιερ, Πέτερ Ράιτ, Ρέι Μπάρρα, Ματς Εκ, Γουίλλιαμ Φόρσαϊθ, Μωρίς Μπεζάρ, Τουίλα Θαρπ, Γίρζι Κίλιαν, Λουτσίντα Τσάιλντς κ.ά. Χόρεψε, επίσης, χορογραφίες των Φρέντερικ Άστον, Τζον Κράνκο, Άουγκουστ Μπουρνονβίλ κ.ά.

 

Έχει διδάξει σε σημαντικά συγκροτήματα χορού, όπως το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας, το Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Στουτγάρδης, το Μπαλέτο του Κρατικού Θεάτρου της Καρλσρούης και το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης.

 

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων Χορού. Από το 2000 εργάζεται ως καθηγήτρια στην Επαγγελματική Σχολή Χορού της ΕΛΣ και στην Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης. Διδάσκει στο Μπαλέτο της Βασιλείας και στο Εθνικό Μπαλέτο της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι.

 

Την περίοδο 2007/12 διετέλεσε διευθύντρια μπαλέτου της ΕΛΣ.